Στα χέρια του Β. Μουλόπουλου η τύχη του ΔΟΛ

Στα χέρια του Β. Μουλόπουλου η τύχη του ΔΟΛ

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος της Αυγής, Βασίλης Μουλόπουλος θα αναλάβει, όπως ανακοίνωσε ο ΔΟΛ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του Οργανισμού. Στα χέρια του κ. Βασίλη Μουλόπουλου περνά η τύχη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Μουλόπουλος, επί έτη κατά το παρελθόν στέλεχος του ΔΟΛ αλλά και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής καλείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση « να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “Το Βήμα” (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Η κοινοποίηση της συμφωνίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο πρ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος σχολίασε: «Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς. Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ. Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες». Από πλευράς Ν.Δ. υπενθύμιζαν το δημόσιο ερώτημα που είχαν υποβάλλει προ ημερών σχετικά με τη συμμετοχή του κ. Μουλόπουλου σε σύσκεψη για το μέλλον του ΔΟΛ.

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ», σχολίασε για το ζήτημα σε ανάρτησή του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στον Δ.Ο.Λ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

NO COMMENTS

Leave a Reply