Κατρούγκαλος: Φταίει η μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ για τις συντάξεις

Κατρούγκαλος: Φταίει η μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ για τις συντάξεις

Για αδυναμία στη μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, σύμφωνα με τον οποίο, το ζήτημα θα λυθεί με την τροπολογία που κατατέθηκε. «Ο τρόπος με τον οποίο στο μέλλον θα ορίζονται οι συντάξεις θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα που είχαμε στην διάρκεια της εργασιακής μας ζωής. Γι’ αυτό είχαμε προβλέψει στο νόμο να υπάρχει κάποια αναπροσαρμογή του μισθού που είχε ο καθένας μας ανάλογα με την πραγματική του εξέλιξη στο χρόνο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μιλώντας στο ΑΠΕ, δίνοντας διευκρινήσεις για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Γιατί όσο είχαμε δραχμή, ένας μισθός για παράδειγμα 100.000 δραχμές ήταν ένας τότε ένας σημαντικός μισθός. Όμως, αν το υπολογίζαμε σε ευρώ σήμερα, δεν έχει την πραγματική αξία που είχε τότε. Αυτό το μέγεθος το υπολογίζαμε με βάση τις προτάσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, με στοιχεία που θα προσκόμιζε η ΕΛΣΤΑΤ», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Φαίνεται πως υπάρχει μια αδυναμία με βάση την μεθοδολογία που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ, γι’ αυτό κατατέθηκε τροπολογία από το υπουργείο Εργασίας και θα λυθεί το ζήτημα αυτό», κατέληξε ο υπουργός.

NO COMMENTS

Leave a Reply