Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Έκλεισε η συμφωνία με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δήλωσε στέλεχος που μετέχει στη διαπραγμάτευση. Λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα το βράδυ, ή αύριο. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με αντικείμενο τα εργασιακά θέματα. Όπως προαναφέραμε, το ότι έκλεισε η συμφωνία δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία, όσο το… πώς έκλεισε. Δηλαδή τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο Χίλτον για τα παραπάνω ζητήματα, που όπως είναι λογικό ενδιαφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

Παρότι αναμενόταν ότι οι δανειστές θα αποχωρήσουν την Πέμπτη, τελικά θα μείνουν στην Αθήνα και θα το EuroWorking Group θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, κάτι που δείχνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ελληνική κυβέρνηση και Θεσμοί έρχονται πιο κοντά στην τεχνική συμφωνία (σ.σ. staff level agreement) μέχρι τις 20 Μαρτίου, κάτι που αποτελεί και τον μεγάλο στόχο του Μαξίμου. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει το Eurio Working Group, όπου θα συζητηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες.

NO COMMENTS

Leave a Reply