Διέρρηξαν το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Διέρρηξαν το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»

Μπροστά σε μια κλοπή άνευ προηγούμενου βρέθηκαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Άγιος Σάββας το πρωί της Δευτέρας καθώς διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν εισβάλλει στην γαστρεντερολογική και την πνευμονολογική κλινική. Οι δύο κλινικές βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου του νοσοκομείου που, υπενθυμίζεται, ότι βρίσκεται δίπλα στο κτήριο της ΓΑΔΑ επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι διαρρήκτες αφαίρεσαν εξαρτήματα για κολονοσκοπήσεις-γαστροσκοπήσεις αλλά και βρογχοσκόπια. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας και της σήμανσης που συλλέγουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στους δράστες της πρωτοφανούς διάρρηξης.

«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα » δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής Δημήτρης Ξυνόπουλος. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η αξία των οργάνων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Όπως εξήγησε πρόκειται για όργανα που προέρχονταν από δωρεές από εφοπλιστές κ.α. Παράλληλα διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα όργανα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί. «Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος.

Όπως είπε «την ώρα που έγινε κλοπή υπήρχε βλάβη στο υπόγειο σε κάποιο αγωγό και όλοι είχαν ρίξει εκεί την προσοχή τους». «Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μια ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο» κατέληξε απογοητευμένος ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Άγιου Σάββα. Για ύποπτο περιστατικό μιλούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επισημαίνοντας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μια και μόνη είσοδο που φυλάσσεται πάντα. «Πώς κατάφεραν οι άγνωστοι να βγουν με τον εξοπλισμό αυτό και να μην γίνουν αντιληπτοί;» ρωτάνε χαρακτηριστικά.

NO COMMENTS

Leave a Reply