Μακρόν: Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα

Μακρόν: Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα

οικ

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο απευθυνόμενος πρώτα στους Γάλλους πολίτες, αφού μίλησε για τον τυφώνα Ιρμα και τα θύματα που άφησε πίσω. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρασημοφόρησε τον Εμάνουελ Μακρόν και στη συνέχεια ο Γάλλος Πρόεδρος έλαβε το λόγο και στις δηλώσεις του αφού μίλησε για τον τυφώνα Ιρμα στη συνέχεια μίλησε για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ.Μακρόν τόνισε «Χαιρετίζω τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα πλήρωσε ακριβό τίμημα», ενώ πρόσθεσε πως όλα αυτά θα τα συζητήση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε λίγη ώρα.

«Σας ευχαριστώ για τα λόγια σας για τους συμπατριώτες μου», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο αναφερόμενος στον τυφώνα Ιρμα που χτύπησε τις Γαλλικές Αντίλλες. Υπογραμμίσατε, πόσο σημαντική είναι η σημερινή μας αντίδραση επειδή κάποιοι φίλοι μας έχουν πληγεί από τις συνέπειες αυτής της καταστροφής. Η συγκίνησή μας είναι ειλικρινής παρά μόνο όταν αυτά που λέμε ακολουθούνται και από πράξεις. Μετά από μια τέτοια καταστροφή πρέπει να ψάξουμε τις αιτίες. Ο κ. Μακρόν είπε ότι οι δυο χώρες μας είναι φίλες χώρες. Είστε μια από τις προφανείς εκφράσεις αυτής της κοινής ιστορίας. Μιλάτε άπταιστα γαλλικά. Εχετε περάσει χρόνια στη Γαλλία και η σύζυγός μου κι εγώ χαιρόμαστε που θα αποκτήσουμε δεσμούς φιλίας μαζί σας. Θα ήθελα να πω ότι η αρχαία ιστορία είναι και δική μας ιστορία. Τόσο το παρελθόν μας όσο και το μέλλον μας είναι κοινό. Χαιρετίζω τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο κ. Μακρόν είπε ακόμα ότι έχει έτοιμη πρόταση να υποβάλλει στους εταίρους και πρόσθεσε ότι πιστεύει πραγματικά ότι και στην εξωτερική πολιτική η Ευρώπη πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Όντως η ιδέα ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου είναι θετική αλλά αυτό δεν υπερκαλύπτει τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Η Ελλάδα χρειάζεται υπευθυνότητα και θάρρος και μια κοινή φιλοδοξία για να αποκτήσει η Ευρώπη οικονομική δύναμη. Ηρθα εδώ με πολυάριθμη αντιπροσωπεία εκπροσώπων από τις γαλλικές επιχειρήσεις και θέλω να γίνουν περισσότερες επενδύσεις. Ο κ. Μακρόν ανέφερε ακόμα ότι αισθάνεται περήφανος που θα μιλήσει από την Πνύκα στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σας το οφείλουμε η αντοχή και το κουράγιο σας να μην ξεχαστούν. Κάποιοι σας ήθελαν εκτός Ευρώπης αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν, είπε κλείνοντας ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

 

NO COMMENTS

Leave a Reply