Συνάντηση του Τσίπρα με την Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση του Τσίπρα με την Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της επίσκεψης του στον Λευκό Οίκο που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Realnews, Θανάση Τσίτσα, η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ δρομολογείται, πιθανότατα, για το απόγευμα της 16ης Οκτωβρίου, παραμονή του τετ α τετ με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και αφού ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί από το Σικάγο, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη στάση (14-15-16 Οκτωβρίου) της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

Ως γνωστόν, η κ. Λαγκάρντ έχει προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο να επισκεφθεί τη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί ένα 24ωρο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον η οποία θα λάβει χώρα στο διάστημα 1 -15 Οκτωβρίου.

Εκτιμάται ότι στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας – στην οποία θα λάβει μέρος και ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο – θα συζητηθούν σε διμερείς συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και σε πρώτη φάση τα αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης.

NO COMMENTS

Leave a Reply