Προφυλακιστέος ο Σύρος που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στο ISIS

Προφυλακιστέος ο Σύρος που είχε συλληφθεί για εμπλοκή στο ISIS

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκε, μετά τη σχεδόν τετράωρη απολογία του, ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε στην απολογία του τη συμμετοχή του στο Ισλαμικό Κράτος, λέγοντας στους δικαστικούς λειτουργούς: «Είμαι αθώος. Δεν είμαι μέλος του ISIS». Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, ο 32χρονος επιχείρησε να ασκήσει επιρροή στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, λέγοντάς τους ότι στην περίπτωση που αποφασίσουν την προφυλάκισή του θα επικυρώσουν το καθεστώς Άσαντ. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο 32χρονος υποστηρίζει ότι μαχόταν στο πλευρό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ειδικότερα ως προς την πορεία του από τη Συρία μέχρι σήμερα, όπως τονίζει η συνήγορός του Τριανταφυλλιά Τσιούλπα, που έκανε λόγο για «παραφιλολογία» όσον αφορά τα περί του ISIS, ο κατηγορούμενος αρχικά εργαζόταν στην αστυνομία του Άσαντ και στη συνέχεια προσχώρησε στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του καθεστώτος Άσαντ, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί προδότης.

Αφού εκδιώχθηκε, ο 32χρονος υποστηρίζει ότι πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, όπως λέει, τον προσέγγισε τηλεφωνικά το Iσλαμικό Κράτος και εκείνος, επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς, προσπάθησε να το σκάσει. Έτσι επικαλέστηκε αρρώστια της συζύγου του και έφυγε για την Ελλάδα, όπου αρχικά έφτασε στη Λέρο και στη συνέχεια στον Πειραιά. Από εκεί πήγε στην Ειδομένη και όταν έκλεισαν τα σύνορα μεταφέρθηκε μαζί με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Ως προς την απόφαση των δύο δικαστικών λειτουργών, η συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε ότι ο εντολέας της τέθηκε σε προσωρινή κράτηση επειδή έλειπαν σημαντικά έγγραφα από τη δικογραφία. Όπως τόνισε μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει κατά αυτής και θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας της, για τον οποίο είπε ότι είναι σε σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση. Σημείωσε επίσης ότι ο 32χρονος είναι σε επαφή με τη σύζυγό του και ότι δεν είναι αλήθεια πως εκείνη τον κατήγγειλε.

Τέλος, η κυρία Τσιούλπα δήλωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα για αλλαγή του διερμηνέα και άρα δεν ισχύει η πρώτη ομολογία του 32χρονου (στην οποία είχε παραδεχθεί ότι πολέμησε στο πλευρό του ISIS).
(Πηγή: iefimerida)

NO COMMENTS

Leave a Reply