Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Ο σμηναγός Βασίλης Καλογερίδης, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς «Course Warrior», δηλαδή «ο ιπτάμενος που θα επέλεγα να πετάξω μαζί του σε πολεμικές επιχειρήσεις», και αυτό είναι κάτι που γεμίζει υπερηφάνεια τα γαλανόλευκα φτερά.

Η μεγάλη αυτή διάκριση ήρθε στην Πολεμική Αεροπορία μας από την 335 Μοίρα «Τίγρης» της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, που συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2018 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Αλμπαθέτε στην Ισπανία, συναγωνιζόμενος αεροσκάφη και εκπαιδευόμενους από Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του είπε, ότι η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση των εχθρών που θα ήθελαν να εισβάλουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, γι’ αυτό το επίπεδό τους είναι τόσο υψηλό. Τα στελέχη της Μοίρας «Τίγρης» απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές για τις επιδόσεις τους και για το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητας σε όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν.

NO COMMENTS

Leave a Reply