Τεράστια προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Τεράστια προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα στην Αττική

Καταιγίδα σάρωσε την Αττική μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία και κάνοντας αδύνατη τη διέλευση. Υπήρξαν ακόμη και εγκλωβισμοί οδηγών στα οχήματά τους όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία δέχθηκε περίπου 300 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και απαντλήσεις υδάτων από οικίες και καταστήματα. Σε όλα τα περιστατικά επιχειρούν 51 συνεργεία με 131 πυροσβέστες.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν οδηγοί στην περιοχή του Περισσού όπου τα ΙΧ κυριολεκτικά βούλιαξαν στα νερά.

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές της Αττικής λόγω της ισχυρής καταιγίδας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αναφορές αναγνωστών έμειναν χωρίς ρεύμα περιοχές σε Γαλάτσι, Αμπελόκηπους, Μελίσσια, Γλυφάδα, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη και Παπάγου, ενώ η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Συγκεκριμένα, έκλεισαν η υπόγεια γέφυρα στη λεωφόρο Μεσογείων στο ύψος της Κατεχάκη. Επίσης κλειστές ήταν οι οδοί Καζαντζόγλου, η Αχαρνών, η Δημητρίου Ράλλη και η λεωφόρος Βουλιαγμένης από την Ανθέων προς την Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα προς Αθήνα. Αρκετή ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους που είχαν κλείσεΙ.

Σοκαριστικό είναι το θέαμα στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι, με ανθρώπους να κολυμπούν ουσιαστικά μέσα στα νερά. Το νερό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Μαρία Κοντού και δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Meteo.gr.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στο δίκτυο Μετρό με τους Σταθμούς Νομισματοκοπείο και Πανόρμου. Κι ενώ στο Νομισματοκοπείο το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, στον σταθμό Πανόρμου το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται καθώς από την ισχυρή βροχόπτωση υπήρξε έντονη συσσώρευση νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονταν χωρίς να κάνουν στάση.
Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.
Φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr απεικονίζουν το μέγεθος των προβλημάτων που προκλήθηκαν στο Λεκανοπέδιο από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν και μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ορμητικούς χειμάρρους, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες από τη Λεωφόρο Βεΐκου, που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.

NO COMMENTS

Leave a Reply