Ρ.Δούρου: «Δεν αρκεί μία συγνώμη για την τραγωδία»

Ρ.Δούρου: «Δεν αρκεί μία συγνώμη για την τραγωδία»

Σε δηλώσεις για την τραγωδία και τις εκκλήσεις για έστω και καθυστερημένη μεταμέλεια από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια προέβη η Ρένα Δούρου. Η ίδια παραχωρώντας συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» εξίσωσε την τραγωδία στην Αν.Αττική με οποιαδήποτε άλλη τραγωδία στην οποία έχουμε νεκρούς, τονίζοντας ωστόσο πως δεν φτάνει μία συγγνώμη αλλά χρειάζονται έργα τη δεδομένη στιγμή:

«Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλοι όλα τέλεια. Όμως ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα. Η περιφέρεια Αττικής που ο ρόλος της στις πυρκαγιές είναι να συνδράμει την πυροσβεστική, είχε εγκαίρως προτάσεις.

Μελετώντας εκ των υστέρων με ηρεμία τα στοιχεία την πορεία και την ταχύτητα της φωτιάς, νομίζω ότι όντως ήταν πολύ δύσκολο να εκτιμηθούν από τους επιχειρησιακά αρμόδιους τα στοιχεία της. Δεν μπορούμε να περιοριζόμαστε σε μια συγγνώμη ή στην έκφραση συλλυπητηρίων για τα θύματα, γατί αυτά δεν αρκούν. Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και θα πράξει αναλόγως όταν έλθει η ώρα, Αν κάποιοι προσπάθησαν αν τον παραπλανήσουν ή να εξωραΐσουν καταστάσεις, είμαι σίγουρη ότι την ώρα που πρέπει θα πάρουν την απάντησή τους».

NO COMMENTS

Leave a Reply