Σκηνικό έντασης πήγαν να στήσουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες

Σκηνικό έντασης πήγαν να στήσουν οι Τούρκοι στις Οινούσσες

Ακόμη ένα σκηνικό έντασης, από τα πολλά που επιχειρούν κατά καιρούς οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, σημειώθηκε την Τετάρτη με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο. Ο ψαροντουφεκάς Αντώνης Κοντός βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα μαζί με έναν φίλο του, τον Δημήτρη Ζαννάρα, όταν τους προσέγγισε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους, θεωρώντας ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως ανέφερε ο ψαροντουφεκάς, η τουρκική ακτοφυλακή πέρασε στην ελληνική πλευρά κάνοντας νόημα στους δύο ψαροντουφεκάδες να τους πλησιάσουν. “Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου”, είπε.

Αμέσως μετά το σκάφος των ψαροντουφεκάδων πήγε πίσω από το ελληνικό σκάφος όταν τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα. “Ήταν λες και κινούταν εναντίον μας. Δημιούργησαν μεγάλα απόνερα και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού”, κατέληξε. Ακούστε τι δήλωσε o ψαροντουφεκάς:

NO COMMENTS

Leave a Reply