Τσίπρας: Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

Τσίπρας: Δεν θα δώσω στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

Χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή στο γραφείο μου, με την ένδειξη «Αυστηρά προσωπικό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, για την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και ανέφερε ότι δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί επιστολές που λαμβάνει ως αυστηρά προσωπικές. «Πράγματι, χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή στο γραφείο μου, με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. Θα τη διαβάσω με προσοχή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν θα την δημοσιοποιήσει, όπως τον κάλεσε χθες ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας μάλιστα λόγο για «9σέλιδη επιστολή παραίτησης».

«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν θα δώσω καμία συνέχεια», είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά, εννοώντας ότι θα υπάρξει κατιδίαν ραντεβού, πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, που θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί. «Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ», είπε ο πρωθυπουργός, πλέκοντας το εγκώμιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών. «Ηταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», όπως είπε χαρακτηριστικά και «θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι συχνά»

Με τις δηλώσεις αυτές ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δείξει ότι η κυβέρνησή του δεν κλυδωνίζεται μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, ότι δεν υπάρχει πλέον ανοιχτό μέτωπο με τον Νίκο Κοτζιά, ότι ο ίδιος δεν σχεδιάζει να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση και ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει ανοιχτό δίαυλο με τον πρώην υπουργό για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου ΥΠΕΞ από τον ίδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να προσφύγει πρόωρα σε εκλογές ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα έλεγε σε όσους αρέσκονται σε δημοσιεύματα για εκλογές εδώ και δυόμιση χρόνια να παίξουν και κανένα λόττο, γιατί εδώ και δυόμιση χρόνια οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί και μπορεί να είναι πιο τυχεροί αναζητώντας την τύχη τους στον τζόγο. «Οι κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτές. Τούτη την ώρα, νομίζω είναι πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνησή μου χαίρει της πλήρους και απόλυτης στήριξης της πλειοψηφίας της εθνικής μας αντιπροσωπείας».

Ο πρωθυπουργός απαντώντας για το θέμα με τον Πάνο Καμμένο και τι θα γίνει αν συνεχίσει ο κυβερνητικός εταίρος να βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή, ο κ.Τσίπρας είπε «Στις συμμαχικές κυβερνήσεις υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι συνηθισμένο. Ωστόσο άλλο η έκφραση διαφορετικής άποψης που κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει, και άλλο η εθνική γραμμή που διατυπώνεται διεθνώς από τα αρμόδια πρόσωπα υπουργούς κυβέρνησης. «Από εδώ και στο εξής, όποιος εκπροσωπεί χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο εθνικής γραμμής. Στο εσωτερικό μπορεί να λέει άποψή του». Σε ερώτηση αν το είχε ενημερώσει ο Πάνος Καμμένος για το plan B, ο πρωθυπουργός είπε «Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα επιπλέον σχόλιο.Η κυβέρνησή προχωρά. Έχει σαφή προορισμό και στόχο και η πορεία της δεν αμφισβητείται από κανένα».

NO COMMENTS

Leave a Reply