Υπερψηφίστηκε Ο Προϋπολογισμός του 2019

Υπερψηφίστηκε Ο Προϋπολογισμός του 2019

Με 154 θετικές ψήφους, συμπεριλαμβανομένης και του Γιάννη Σαρίδη της Ένωσης Κεντρώων, υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός. 143 βουλευτές ψήφισαν «κατά» επί 297 παρόντων. «Ναι» στον προϋπολογισμό ψήφισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εκτός από τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων που, όπως είπε, «δεν “περνάνε” από τη Βουλή».

Για άνετη διαδικασία έκανε λόγο μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Βουλής, καθώς τις πέντε προηγούμενες μέρες μίλησαν συνολικά 265 βουλευτές, τονίζοντας ότι δεν περιορίστηκε ο χρόνος σε κανέναν, ενώ χαρακτήρισε αναμενόμενο το αποτέλεσμα.

Για την κόντρα του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι δεν είναι ευτυχής με όλο αυτό που έγινε, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση που έκανε ο Γιώργος Χουλιαράκης να εξοπλιστεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ώστε ενόψει εκλογών, να κοστολογήσει τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων. Προηγήθηκε πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ολοκληρώθηκε με την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.

NO COMMENTS

Leave a Reply