«Ωκεανίς» σαρώνει την Κρήτη

«Ωκεανίς» σαρώνει την Κρήτη

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» είναι η Κρήτη τις τελευταίες ώρες. Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο νησί, ενώ συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό του 61χρονου που αγνοείται. Τα προβλήματα συνεχίζονται και το απόγευμα της Δευτέρας άρχισε η εκκένωση οικισμού στον Πλατανιά Ρεθύμνου, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμού, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων. Κάτοικοι σπιτιών κοντά στον ποταμό απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους. Η κακοκαιρία σάρωσε την Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι πως έως το απόγευμα της Δευτέρας ο μετεωρολογικός σταθμός του ΕΑΑ στο οροπέδιο Ασκύφου Χανίων κατέγραψε 309 χιλιοστά νερού, ενώ συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η εκτιμώμενη εξέλιξη των βροχοπτώσεων στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo, έως το απόγευμα της Τρίτης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το θρίλερ με τον 61χρονο που αγνοείται, από τη στιγμή που τα ορμητικά νερά του ποταμού στο χωριό Εμπρόσνερος, του δήμου Αποκορώνου στα Χανιά, παρέσυραν το αυτοκίνητό του. Το αγροτικό όχημά του βρέθηκε, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες πυροσβεστών και ανδρών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του άνδρα. Στο μεταξύ, ένας ακόμη οδηγός κινδύνευσε το μεσημέρι της Δευτέρας. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στον Πηγιανό Κάμπο στο Ρέθυμνο, τα ορμητικά νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο, έως τις εκβολές του ποταμού, κοντά στη θάλασσα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του λιμεναρχείου και η πυροσβεστική και ευτυχώς η περιπέτεια του οδηγού είχε αίσιο τέλος.

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα. Σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων. Επίσης, εξαιτίας των χειμάρρων που δημιουργήθηκαν από τις ασταμάτητες βροχές, πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν σε σημεία του οδικού δικτύου. Εξαιτίας της κακοκαιρίας υπήρξαν και ακυρώσεις πτήσεων προς το αεροδρόμιο Χανίων. Σοβαρός είναι ο κίνδυνος σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα, κυρίως από Πάνορμο έως όρια Νομού Ηρακλείου, καθώς συνεχίζονται οι βραχοπτώσεις και θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία. Προβλήματα έχουν προκληθεί σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

NO COMMENTS

Leave a Reply