Χημικά και φωτιές στα Διαβατά: Συγκρούσεις προσφύγων με τα ΜΑΤ

Χημικά και φωτιές στα Διαβατά: Συγκρούσεις προσφύγων με τα ΜΑΤ

Νέα επεισόδια ξέσπασαν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης ανάμεσα στους συγκεντρωμένους πρόσφυγες και τους αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, μετά από λίγες ώρες ηρεμίας, ξεκίνησαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και των προσφύγων που θέλουν να περάσουν τα σύνορα και να φύγουν από την Ελλάδα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος, ωστόσο η ένταση που σημειώθηκε πήρε μεγάλη έκταση. Χωράφια έχουν πάρει φωτιά και η κατάσταση είναι αποπνικτική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο υπάρχουν 700 με 800 πρόσφυγες. Σημειώνεται πως έκρυθμη ήταν η κατάσταση και το πρωί της Παρασκευής, καθώς πρόσφυγες πετούσαν τα μωρά τους στα ΜΑΤ για να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα. Το καραβάνι των προσφύγων έφτασε στα Διαβατά πιστεύοντας πως άνοιξαν τα σύνοραΤο καραβάνι των προσφύγων έφτασε στα Διαβατά πιστεύοντας πως άνοιξαν τα σύνοραΜε τα προσωπικά τους αντικείμενα σε σακ βουαγιάζ και βαλίτσες προσπαθούν να οι πρόσφυγες να φύγουν από την Ελλάδα Με τα προσωπικά τους αντικείμενα σε σακ βουαγιάζ και βαλίτσες προσπαθούν να οι πρόσφυγες να φύγουν από την Ελλάδα Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να περιορίσουν την ένταση Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να περιορίσουν την ένταση

Υπενθυμίζεται ότι από χθες, έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών κατασκήνωσαν περίπου 600 πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν από διάφορα σημεία της ηπειρωτικής χώρας στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να περάσουν τα σύνορα, ύστερα από ένα διαδικτυακό κάλεσμα που ανέφερε ότι σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Ολα ξεκίνησαν μέσα από ένα κάλεσμα στο διαδίκτυο που τους ενημέρωνε πως σήμερα Παρασκευή θα ανοίξουν τα σύνορα. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης ανέφεραν ότι «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών».

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από χθες όταν οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ζημιές υπέστη αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Σήμερα το πρωί, πάλι, εκτυλίχθηκαν νέα επεισόδια όταν γυναίκες και άνδρες έβαζαν τα παιδιά τους μπροστά επιχειρώντας ένα ντου για να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα σύνορα.

NO COMMENTS

Leave a Reply