Ρώσοι κοσμοναύτες στο πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν

Ρώσοι κοσμοναύτες στο πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν

Σημείο αναφοράς στον χάρτη των παγκόσμιων εορτασμών των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν αποτέλεσε την Κυριακή το Ηράκλειο! Και αυτό γιατί, παρουσία εν ενεργεία Ρώσων κοσμοναυτών, εγκαινιάστηκε από την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά το πάρκο Γιούρι Γκαγκάριν, στον Καράβολα, ένα διεθνούς εμβέλειας έργο και σύμβολο για την ειρήνη και τη συνεργασία.

Τα πανηγυρικά εγκαίνια του πάρκου τιμής και μνήμης στον Ρώσο κοσμοναύτη πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσία, πέραν της υπουργού Τουρισμού, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία της ονοματοδοσίας του πάρκου, και του προέδρου της TEZ Tour Hellas, Δημήτρη Χαριτίδη, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση με τον Δήμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα εγκαίνια του νέου πάρκου στον Καράβολα εντάσσονται στον παγκόσμιο εορτασμό των 85 χρόνων από τη γέννηση του θρυλικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε στο διάστημα στις 12 Απριλίου 1961. Το 2016 είχε τοποθετηθεί η προτομή του στον χώρο του πάρκου, με πρωτοβουλία τότε του Διεθνούς Ιδρύματος Γκαγκάριν, σε συνεργασία με την TEZ Tour Hellas.

NO COMMENTS

Leave a Reply