Χάνει την έδρα ο Βαρουφάκης στην Ευρωβουλή

Χάνει την έδρα ο Βαρουφάκης στην Ευρωβουλή

Ένα θρίλερ εξελίσσεται από την Κυριακή όσον αφορά την είσοδο ή μη του κόμματος ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο 93,76% της ενσωμάτωσης των ψήφων (ώρα 12:56 μ.μ.) το ΜέΡΑ25 βρίσκεται οριακά κάτω από το 3%, που είναι και το όριο της εισόδου ενός κόμματος στην Ευρωβουλή. Πάντως, μέχρι και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό που συγκέντρωνε ήταν 3,01%.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το ΜέΡΑ25 χάνει την έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς όσο περνάει η ώρα ενσωματώνονται οι ψήφοι από την περιφέρεια, όπου η δυναμική του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι μειωμένη σε σχέση με τα αστικά κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι η Singular Logic είχε αναφέρει από το βράδυ της Κυριακής ότι θα παιχθεί ένα θρίλερ με το ποσοστό του ΜέΡΑ25, εκτιμώντας όμως ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η μη είσοδος του κόμματος Βαρουφάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν, τελικά, το ΜέΡΑ25 χάσει την έδρα που κερδίζει μέχρι τώρα, τότε αυτή θα πάει στη ΝΔ, που έτσι θα εκλέξει 8 ευρωβουλευτές, έναντι 6 του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Γιώργος Αμυράς.

NO COMMENTS

Leave a Reply