Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας κοντά σε οικισμούς – Εκκενώνονται σπίτια

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας κοντά σε οικισμούς – Εκκενώνονται σπίτια

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα στην πυροσβεστική υπηρεσία στη Στερεά καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, η φωτιά έχει ξεσπάσει στη νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου και ισχυρή δύναμη της Π.Υ. έχει κινητοποιηθεί. Μάλιστα για την Κάρυστο έχει αναχωρήσει το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια βρίσκονται στην περιοχή, όπως και δυο πεζοπόρα τμήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Υπάρχει έντονη ανησυχία στην πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς η φωτιά, που καίει ξερά χόρτα και βλάστηση, είναι κοντά σε οικισμούς και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Αρχικά η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τη θάλασσα, αλλά από τους ισχυρούς ανέμους άλλαξε και κατευθύνεται προς περιοχές όπου βρίσκονται σπίτια.

Με εντολή Δημάρχου μάλιστα έχουν αρχίσει τα εκκενώνονται προληπτικά κατοικίες από τους οικισμούς γύρω από τα χωριά Μετόχι και Αετό, όπου μαίνεται η φωτιά. Υπάρχουν διάφορα διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή (κοντά στον οικισμό Μπούρος) και εξαιτίας των ανέμων κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν όσοι κάτοικοι βρίσκονται εκεί.

NO COMMENTS

Leave a Reply