Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη

Πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πευκοδάσος στην περιοχή της Νέας Μάκρης. Σε απόσταση “αναπνοής” από τα σπίτια. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή – σύμφωνα με την Πυροσβεστική – από την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 2:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής και αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που επικαλείται ο ΑΝΤ1, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο. Στο σημείο επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερούς και εναέρια μέσα: ειδικότερα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο. Στην περιοχή βρίσκονται ο δήμαρχος Μαραθώνα, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. Τόσο οι τοπικοί άρχοντες, όσο και κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για εμπρησμό.

«Υπάρχουν βασικές υποψίες για εμπρησμό», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πύρινο μέτωπο. «Και αυτό γιατί υπήρξαν δύο μέτωπα. Το ένα ήταν στα 50 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή στο Λιβίσι και το δεύτερο μέτωπο στα 500 μέτρα, δεν ήταν τυχαίο το περιστατικό», είπε ακόμη ο κ. Τσίρκας.

NO COMMENTS

Leave a Reply