Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από το Σάββατο στο Λουτράκι. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν δύσκολη μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μία προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το θετικό είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν κατοικίες.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν, επίσης, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ.

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Πύργο, την Πύλο αλλά και τα Μέγαρα. Η πυρκαγιά στην Ηλεία εκδηλώθηκε στην περιοχή Κορυφή Πύργου. Εκεί επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Μεταμόρφωση του δήμου Πύλου- Νέστορος, στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε εξέλιξη είναι και η φωτιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Η πυρκαγιά εκεί εκδηλώθηκε στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, σε δασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 της Παρασκευής έως τις 19:00 του Σαββάτου εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 68 δασικές πυρκαγιές.

NO COMMENTS

Leave a Reply