Χιλιάδες μαθητές στο Σύνταγμα για την κλιματική αλλαγή

Χιλιάδες μαθητές στο Σύνταγμα για την κλιματική αλλαγή

Με δύο διαδηλώσεις συμμετέχει η Ελλάδα στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής, με χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν νωρίτερα σήμερα στο Σύνταγμα. Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας, με σύνθημα «Θέλουμε αλλαγή» αλλά και «Η Γη πεθαίνει, όλοι ενωμένοι», συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

«Denial is not policy», δηλαδή «Η άρνηση δεν είναι πολιτική» έγραφε ένα από τα χιλιάδες πλακάτ που υψώθηκαν, ενώ σε άλλα διάβαζε κανείς τη φράση «I see plastic in the sea», δηλαδή «βλέπω πλαστικά στη θάλασσα». Τις εντυπώσεις έκλεψε ωστόσο το σύνθημα «This planet is getting hotter than Leonardo Dicaprio», δηλαδή «ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός από τον Ντι Κάπριο», αλλά και το «I want a hot boyfriend, not a hot world» (δηλαδή «θέλω καυτό φίλο, αλλά όχι έναν καυτό κόσμο»)…

Έξι ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει καλέσει στο ίδιο σημείο η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή. Οι δύο συγκεντρώσεις γίνονται στο πλαίσιο της εβδομάδας μαθητικών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Σε εξέλιξη βρίσκονται σήμερα παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα με τη 16χρονη νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τουπεργκ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις επιζήμιες επιπτώσεις τη κλιματικής αλλαγής. Κορίτσια και αγόρια από πολλά σχολεία της Αθήνας διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή για την κλιματική αλλαγή. Οι μαθητές απευθύνονται στους μεγάλους και όπως γράφει το πανό: Εσείς θα πεθάνετε από γηρατειά, εμείς θα πεθάνουμε από την κλιματική αλλαγή. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το fridaysforfuture.org σήμερα έγιναν διαδηλώσεις για το Κλίμα σε 2.993 πόλεις, σε 162 χώρες, σε όλο τον πλανήτη.

NO COMMENTS

Leave a Reply