Φονική κακοκαιρία: ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στην θάλασσα

Φονική κακοκαιρία: ένας νεκρός κι ένας αγνοούμενος στην θάλασσα

Φονικός αποδεικνύεται ο “Γηρυόνης” ήδη από τις πρώτες ώρες της επέλασης του στην Ελλάδα. Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας επάνω σε ιστιοπλοικό σκάφος, που βρισκόταν στον ανατολικό προβλήτα του λιμανιού του Αντιρρίου. Αγνοείται στα παγωμένα νερά ο φίλος του, με τον οποίο είχαν σπεύσει για να “ασφαλίσουν” το σκάφος, έχοντας λάβει υπόψιν τους τις προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία και βλέποντας ότι οι άνεμοι στην περιοχή διαρκώς ενισχύονται.

Οι δύο άνδρες προσπαθούσαν να “σιγουρέψουν” το σκάφος στο λιμάνι, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασεως, σύμφωνα με μαρτυρίες, 6-8 μποφόρ. Κάποια στιγγμή, ο ένας απο τους δύο άνδρες ειδοποίησε τις λιμενικές Αρχές ότι ο φίλος του, λόγω του ισχυρού κυματισμού που “έδερνε” το σκάφος, είχε βρεθεί μέσα στα παγωμένα νέρα του λιμανιού, ενώ όπως τους είπε ο ίδιος εκείνη την στιγμή που τους μιλούσε βρισκόταν επάνω στο ιστιοπλοϊκό.

Η κινητοποιήση ήταν άμεση, ωστόσο όταν τα πρώτα στελέχη του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής έφτασαν κοντά στο σκάφος διαπίστωσαν ότι ο άνδρας που είχε ειδοποιήσει τις Αρχές ήταν νεκρός, ενώ δεν υπήρχε ορατό ίχνος του άλλο άνδρα. Κλήθηκαν δύτες, οι οποίοι μέσα σε λίγη ώρα βρέθηκαν στην περιοχή και έχουν “βουτήξει” στην θάλασσα αναζητώντας ίχνη του αγνοούμενου, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν εντοπίσει κάτι…

Με αφορμή την αναμενόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, από το βράδυ της Κυριακής έως και την Δευτέρα, στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχει δώσει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Παράλληλα, τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής, παρακολουθούν επισταμένα την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων προκειμένου, εάν κριθεί σκόπιμο και έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, να προχωρήσουν σε συνεργασία και με τους Δήμους σε αποφάσεις σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, για τη διευκόλυνση των πολιτών.

NO COMMENTS

Leave a Reply