Η κακοκαιρία “Γηρυόνης” σαρώνει τη χώρα

Η κακοκαιρία “Γηρυόνης” σαρώνει τη χώρα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Γηρυόνης» στην Κινέτα, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να προκαλούν εκτεταμένα προβλήματα και ζημιές στην περιοχή. Δρόμοι «άνοιξαν» λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και σταμάτησαν πάνω σε δέντρα, ενώ αρκετά σπίτια πλημμύρισαν από τα ορμητικά λασπόνερα. Ταυτόχρονα, πέτρες, μπάζα και διάφορα άλλα υλικά βρέθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στην Κινέτα, αλλά και από τριγύρω περιοχές.

Ενδεικτικές της δύσκολης νύχτας που πέρασε η Κινέτα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς. «Στην Κινέτα κινδύνευσαν ζωές», σημείωσε, την ώρα που στο σημείο έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αναφέρεται επίσης ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων υπερχείλισε και το ρέμα Πίκκα, με αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου. Την ίδια ώρα αποκαλυπτικά είναι και τα όσα είπε κάτοικος της περιοχής για την κακοκαιρία «Γηρυόνης» που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στην Κινέτα.

«Είχαμε 1,80 μ. νερό το λιγότερο στο σπίτι. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να σωθούμε, δεν είχαμε πού αλλού να πάμε και πήραμε την Πυροσβεστική», δήλωσε ιδιοκτήτης ενός από τα ΙΧ που παρασύρθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

NO COMMENTS

Leave a Reply