Ο Βαρουφάκης κατέθεσε USB με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε USB με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τα εργασιακά έδωσε τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ένα USB με τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015, βάζοντας “φωτιά” στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, στο τέλος της δευτερολογίας του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ 25 είπε: “Τα ψεύδη του 2015 χρησιμοποιούνται ως όπλα εναντίον των εργαζομένων σήμερα. Ήταν τελείως νόμιμη η ηχογράφηση του eurogroup. Αν θέλετε να ακούσετε τι γινόταν τότε, αφήνω τις ηχογραφήσεις εδώ για να αποφασίσετε πώς θα γίνουν προσβάσιμες”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Τασούλα, ο οποίος αμέσως μετά τη δευτερολογία του κ. Βαρουφάκη είπε τα εξής: “Πριν φύγει ο κ Βαρουφάκης για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως είπε, άφησε ένα φάκελο ως “εμπιστευτικό”, λέγοντας ότι περιέχει τις κρυφές μαγνητοφωνήσεις του Eurogroup. Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη εν προκειμένω. Του επιστρέφω την επιστολή ως απαράδεκτη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο όποιας ευθύνης θέλει να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων”.
Δείτε το βίντεο:

Όλα ξεκίνησαν όταν, στην πρωτολογία του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το 2015, όταν ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση, θυμάμαι να λέει ‘θα δώσουμε στους δανειστές τα πλεονάσματα, να πάρουμε τα εργασιακά’. Του απαντούσα ότι πρόκειται για στοιχειώδες σφάλμα, τότε θεωρούσα ότι απλά ήταν σφάλμα, σήμερα γνωρίζω καλύτερα, επρόκειτο για πολιτική επιλογή που οδήγησε εξ επί τούτου στη σημερινή ζοφερή κατάσταση την οποία εκμεταλλεύεται το πιο παρασιτικό μέρος ολιγαρχίας για να πλουτίζει”.

“Πότε ακριβώς σας το είπε αυτό ο κ. Τσίπρας;” τον ρώτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ.Βαρουφάκης απάντησε: “Το 2015. Ξέρετε πολύ καλά ότι ήμουν πολύ λίγους μήνες στην κυβέρνηση. Αν διαβάσετε το βιβλίο μου θα δείτε και συγκεκριμένη ημερομηνία”.

NO COMMENTS

Leave a Reply