Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω

Ενα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Αιγαίο ανοιχτά της Κω όταν τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σε βίντεο που ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας BILD, Λιάνα Σπυροπούλου διακρίνεται η τουρκική ακταιωρός πίσω από το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακούγονται μέλη του ελληνικού πληρώματος να λένε «μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω». Η δημοσιογράφος που ανέβασε το βίντεο με την τουρκική πρόκληση έγραψε «Ενώ όλοι πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αιγαίο, επειδή δεν φτάνουν λέμβοι με πρόσφυγες στα νησιά, η Ελλάδα παρενοχλήθηκε επικίνδυνα από τουρκικό σκάφος».

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του. Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Το περιστατικό που σημειώθηκε ανοιχτά της Κω τα ξημερώματα ήρθε πέντε ημέρες μετά την τελευταία τουρκική πρόκληση όταν στα ανοικτά της Λέσβου, τουεκική ακταιωρός είχε παρενοχλήσει σκάφους του λιμενικού με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαρτίου το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε λέμβο με μετανάστες που επιχειρούσαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

NO COMMENTS

Leave a Reply