Στους δρόμους οι καλλιτέχνες σε όλη τη χώρα

Στους δρόμους οι καλλιτέχνες σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες καλλιτέχνες απ’ όλους τους χώρους συγκεντρώνονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεκδικώντας μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές καθώς είναι οι πρώτοι που σταμάτησαν να εργάζονται λόγω του κορονοϊού, και οι τελευταίοι που θα επιστρέψουν στην εργασία τους όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας που γίνεται στο Σύνταγμα, συμμετέχουν ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, χορευτές, εικαστικοί, λογοτέχνες, που παρ’ ότι βοήθησαν να περάσουν οι μέρες εγκλεισμού με τη δουλειά τους, έστω και μέσω διαδικτύου, δεν έλαβαν το επίδομα που πήραν οι άλλοι εργαζόμενοι.

Στη Θεσσαλονίκη, οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο, κινηματογραφιστές, ηθοποιοί, μουσικοί, ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιβιώσουν. Ζητούν να πάρουν όλοι το επίδομα, ακόμη και αυτοαπασχολούμενοι, ζητούν επιδότηση ενοικίου και περιμένουν τις ανακοινώσεις της υπουργού για τα μέτρα στήριξης που θα αφορούν τις ειδικότητές τους. Υπάρχει προγραμματισμένη και δεύτερη κινητοποίηση για σήμερα, στις 19.30 μπροστά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

NO COMMENTS

Leave a Reply